Csak egy kis nátha


Csak egy kis nátha…

Sziasztok!

Rebeka kislányom hétfőn reggelre úgy ébredt, hogy eléggé folyt az orra, sőt már nem is aludt jól azon az éjszakán. Előző nap kimozdulós programunk volt és lehet, hogy a hűvös levegő meg a sok emberrel való találkozás nem tett neki jót, de alapvetően nem ettől lett náthás.

A náthát mindig vírus okozza, ám az hogy milyen mértékben jön elő az sokmindentől függ, de főleg a szervezet ellenállóképességétől. Mint már jó néhányszor elmondtam, az immunrendszerünk úgy működik mint egy hadsereg és ha kellően fel van készítve a hadsereg, akkor könnyen elbánik a kósza vírusokkal.

894326_54591782

Mivel a náthát, megfázást vírus okozza, így gyógyszerekkel és antibiotikumokkal nem gyógyítható. A tünetek csökkenthetőek, de sokkal többet ártunk ezekkel, mert megzavarják a szervezet természetes védekezőképességét.

Tippek nátha kezelésére:

  • Bőséges folyadékbevitel, kerüljük a cukros szörpöket, teákat, mert azzal csak etetjük a vírusokat
  • Sós vizes öblögetés
  • Gyakori orrfújás, kisebb gyerekeknél orrszívás!
  • Sóoldat vagy tengervizes orrspray az orrjáratokba, naponta többször
  • Jó meleg húsleves
  • Párásítás a szobában
  • Homeopátiás készítmények (vírusos eredetű náthára Coryzalia, immunerősítésre Oscillococcinum, köhögésre Stodal)
  • Sok gyümölcs
  • A szokásosnál magasabb C-vitamin bevitel (akár 1000-2000 mg)

Én a náthából nem szoktam nagy ügyet csinálni, nehogy a gyerkőc úgy érezze, hogy baj van. Teljesen természetesen kezelem a dolgot, és nem reagálom túl. A fenti tippeket betartom és néhány nap múlva már nyoma sincs a megfázásnak.

Most is így tettem és mára – azaz keddre – sokkal jobban lett. Már az éjszakát is végig aludta, pedig előző éjjel alig aludtunk, annyiszor felkelt. Rengeteget itattam, szívtam az orrát, adtam neki a C-vitamint és úgy tettünk mint bármikor egy szokásos napon.

Viszont ne keverjük össze a megfázást az influenzával! Mindkettő felső légúti betegség és mindkettőt vírus okozza, de ha a kicsinek hirtelen felszökik a láza, levert, fáradt, nincs étvágya, köhög, fejfájás, torokfájás gyötri, akkor orvoshoz kell fordulni.

Vitaminban gazdag szép napot kívánok!

Üdv:

Dósa Nikoletta – Vitaminanyu


 

Kapcsolódó cikkek:

Immunerősítő tippek

Őszi immunerősítés ovisoknak

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>