Immunerősítés mézzel és fokhagymával


IMMUNERŐSÍTÉS MÉZZEL ÉS FOKHAGYMÁVAL

A fokhagyma az egyik legrégebbi gyógynövény, amit az emberiség használ. A mézről is sokan tudják, hogy nagyon hasznos.

A méz gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, fontos eznzimeket és szerves savakat tartalmaz. Számos jótékony hatással van a szervezetünkre, többek között baktériumölő és antibiotikus hatású.

1442702_34368196

A fokhagyma antibiotikus hatású, azaz baktériumellenes. Vírus és gombaölő hatású, immunstimulásn és oda is eljut, ahová a gyógyszerek nem.

A kettő együtt pedig egyszerűen fantasztikus immunerősítő és vírusölő természetes készítmény, amit mi magunk is előállíthatunk pár száz forintból.

Elkészítési módok

A mézes fokhagymát többféleképpen is el lehet készíteni, mindegyik változat nagyon egyszerű.

Az első variációnál a megtisztított fokhagymát bele kell tenni egy kisebb befőttesüvegbe, majd az üveget meg kell tölteni mézzel és végül lefedni. Az így elkészített csodaszert be kell tenni a kamrába sötét, hűvös helyre és várni néhány hétig. A fokhagyma megsötétedik és befesti a mézet is, az egész olyan sötét lesz, mint a balzsamecet, de nem kell félni nem fog megromolni.

Az így elkészített fokhagyma elveszíti csípősségét és erős illatát, gyerekeknek is nyugodtan adható. Megelőzésképpen napi egy-két gerezd fogyasztása javasolt, betegség, megfázás esetén akár 4-5 gerezdet is elrágcsálhatunk.

946112_61702781

Egy másik elkészítési módja az, hogy egy-két gerezd fokhagymát átnyomunk fokhagymanyomón, egy teáskanál mézzel elkeverjük és megesszük.

Ez gyorsabb és azonnal fogyasztható, de így némileg érezni lehet a fokhagyma erősségét és szagát. Elkészíthetünk egyszerre néhány napra elegendő mennyiséget is, és ahogy telnek a napok érezni fogjuk, hogy a fokhagyma ereje egyre jobban elveszik.

A fogyasztási mennyisége ugyanaz, mint az előbbi, napi 1-2 alkalommal megelőzéshez, betegség esetén pedig akár 4-5-re is emelhetjük.

Próbáljátok ki és osszátok meg velem tapasztalataitokat!

 

Vitaminban gazdag szép napot!

Üdv: Vitaminanyu


 

AJÁNLOTT BEJEGYZÉSEK:

Immunerősítő tippek

Immunerősítés homeopátiával

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>