Miért betegek gyakran az ovisok?


 

Miért betegek gyakran az ovisok?

 

Ez bizony sok szülőben felmerül. Ahogy a gyerkőc elkezd közösségbe járni, egymás után jönnek a különféle betegségek. Főként vírusos eredetűek.

Ez azért van így, mert a gyermek, amíg otthon van, szinte egy burokban él alig találkozik kórokozókkal, kivéve, ha van nagyobb testvére, aki már közösségbe jár, mert akkor jó eséllyel hozza haza a vírusokat.

Tehát az hogy a gyermekünk erős és egészséges csak addig tart, amíg elkezd közösségbe járni. Onnantól kezdve megváltozik minden.

A szakemberek azt mondják, hogy ez egy természetes folyamat és ezen az időszakon a gyermekeknek át kell esni, mert ez által fejlődik és erősödik a szervezet ellenálló képessége.

Bár ezt a szülőnek nehéz elfogadni és főként átélni a hetekig tartó náthás, orrfolyós, köhögős időszakot.

beteg gyerek

beteg gyerek

A további okok, amiért kialakulnak az ovis betegségek az, hogy a kicsik gyakran szájukba veszik a kezüket, majd megfogják a játékokat és már tovább is adták a bacikat.

Köhögnek, tüsszögnek a levegőbe, közben nem teszik a szájuk elé a kezüket, így teleköhögik a levegőt kórokozókkal.

Nem megfelelően fújják, ki az orrukat és általában nem, vagy nem megfelelően mosnak utána kezet. Az is előfordul, hogy nem dobják kukába a használt zsepit, ami nyüzsög a baciktól.

És még sorolhatnánk az okokat…

De nem kell megijedni, mert így is sokat tehetünk azért, hogy ovis gyermekünk ritkábban legyen beteg és gyorsabban felépüljön a kisebb nagyobb megfázásokból.

A szülő legfontosabb feladata, hogy odafigyeljen gyermeke immunerősítésére. Ez nem akkora ördöngősség, mint gondolnánk, mindössze néhány alapvető dologra kell odafigyelni, amit elolvashattok egy korábbi bejegyzésemben, az alábbi linkre kattintva…

IMMUNERŐSÍTŐ TIPPEK

Jó olvasást és vitaminban gazdag szép napot kívánok!
Üdv:

Dósa Nikoletta – Vitaminanyu

Dósa Nikoletta

 

VITAMINAJÁNLÓ

Nézd meg én milyen természetes készítményeket adok gyerkőceimnek!

Kattints ide!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>