Vírusok az oviban


 

VÍRUSOK AZ OVIBAN

 

Avagy milyen vírusokkal találkozhat gyermekünk az óvodában, bölcsödében?

 
 
Egyáltalán mik azok a vírusok? Lehet-e ellenük védekezni, és ha igen, hogyan?

A legtöbb óvodai, bölcsödei betegséget vírusok okozzák. Mivel a kicsik gyakran szájukba veszik a kezüket, nem megfelelően fújják ki az orrukat, mosnak kezet és tüsszentés, köhögés alkalmával nem teszik a szájukhoz a kezüket, így jobban ki vannak téve a fertőzésnek.

ovisok

ovisok

A leggyakoribb vírus okozta betegségek közé tartozik a nátha, influenza, bárányhímlő, rota, herpesz és még sorolhatnám. Ezekkel a kisgyermekek találkozhatnak az óvodában, bölcsödében.

 

Mik azok a vírusok?

A legkisebb ismert mikroorganzizmusokat vírusnak nevezzük. Egy orosz kutatóbiológus 1892-ben fedezte fel őket. A vírusok önmagukban nem mutatnak életjelenségeket, nincsen anyagcseréjük, önálló mozgásra képtelenek, tehát élettelen paraziták. Élő anyagként csak gazdaszervezetbe jutva, annak folyamatait felhasználva viselkednek. Tehát a vírusok addig élettelenek, amíg be nem jutnak egy élő szervezetbe.

vírusok

vírusok

Tudományosan megfogalmazva a vírus egy fertőzőképes genetikai információ, ami nagyon jól alkalmazkodik, és egy megfelelő sejtbe jutva, annak működését módosítva, több százezer példányban lemásolhatja magát, amivel a gazdaszervezetet megbetegíti.

Hányféle vírus létezik?

Pontos választ nem találtam, megoszlanak a vélemények. Egy biztos, hogy többszáz féle vírus létezik és elég már egyetlen egy is ahhoz, hogy a gazdaszervezet megbetegedjen.

 

Mit tehetünk a vírusok ellen?

Tehát mint kiderült a vírusok élettelen paraziták, amiknek nincs semmilyen önálló szándékuk vagy akaratuk, azaz nem céljuk, hogy megbetegítsék a szervezetet.

A baj abból adódik, hogy a szervezet kölcsönhatásba lép velük. Egy legyengült szervezet saját maga ellen fordítja ezeket a vírusokat és így keletkezik a betegség. Tehát egy erős, jó állapotú testben a vírusok nem okoznak semmilyen bajt.

Ergo minél erősebb és jobb állapotban van az immunrendszer annál kisebb az esély, hogy a szerveztbe kerülő vírusokból betegség lesz.

Az immunerősítésről pedig már olvashattatok a korábbi bejegyzéseimben, de ha nem akkor KATT IDE !

Gyorsan összefoglalva az immunerősítés összetett folyamat és nem szezonális. Az immunerősítéshez az alábbi dolgok is hozzájárulnak:

  • megfelelő táplálkozás, azaz vitaminban, rostban, nyomelemekben gazdag ételek fogyasztása
  • sok, sok víz, 15 kilogrammonként minimum, egy liter víz / nap
  • rendszeres testmozgás szabadlevegőn
  • elegendő alvás
  • gyakori kézmosás
  • plussz vitaminbevitel ! ! !

 

vitaminok

vitaminok

Ez elengedhetetlen, mert pusztán a táplálkozással képtelenség fedezni a napi szükséges vitamin mennyiséget.

Szóval erősítsük az immunrendszert, hogy pusztuljanak a vírusok!

 

Vitaminban gazdag szép napot kívánok!

Üdv:

Dósa Nikoletta – Vitaminanyu

Dósa Nikoletta

 

VITAMINAJÁNLÓ

Nézd meg én milyen természetes készítményeket adok gyerkőceimnek

Kattints ide!


 

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>