Víz és vitaminok


VÍZ ÉS VITAMINOK

Röviden összefoglalva a szervezetnek két dologra van szüksége ahhoz, hogy jól működjön:

Vízre és vitaminokra!

SONY DSC

Ha ezeketet megfelelő mennyiségben bejuttatnánk a szervezetbe, akkor sokkal egészségesebbek lennénk. A baj itt az, hogy a modern kor embere nem kapja meg ezeket…

Sokkal kevesebb vízet és még kevesebb vitamint és ásványi anyagot juttatunk be a szervezetünkbe, mint kellene. És ez sajnos nemcsak a felnőtteknél van így, hanem a gyerekeknél is. A vitaminhiány szinte népbetegségnek nevezhető, mert az élelmiszerekkel alig juttatunk be valamit, viszont a vitaminok helyett ott van a rengetek adalékanyag, színezékek, tartósítószerek és még sorolhatnám.

Tehát nemelég, hogy kevés tápanyagot juttatunk a szervezetünkbe még plusszban meg is terheljük az immunrendszerünket a tömérdek káros anyaggal.

Sajnos az adalékanyagokat nemtudjuk kikerülni, mert szinte mindenben benne vannak.

Vegyünk csak egy átlagos reggelit, amit a gyerekek általában fogyasztanak, például kakaó és margarinos kenyér. A tej már nem az a a tej ami a tehénből “kijön”, a kakaópor tele van cukorral és színezékkel (hiába mondja a nyuszi meggyőzően, hogy ezt idd), a margarin molekulaszerkezete 98 %-ban megyegyezik a nejloszatyorral, a kenyér pedig fel van fújva adalékokkal.

És ez még csak a reggeli volt, ami mellé még ott van a többi étkezés és a napközben elfogyasztott kis nasik…

Szóval ha meg is tehetjük, hogy kizárólag bio élelmiszereket együnk, akkor sem tudunk mindent kikerülni, DE és itt jön a lényeg ha már akaratlanul is de mérgezzük magunkat, akkor legalább arra a két lényeges dologra figyeljünk oda – a vízre és vitaminokra - amivel segíthetjük a szervezetünket és immunrendszerünket.

1184390_72579423

 

Tehát a feladatunk a következő figyeljünk oda gyermekeink és saját magunk folyadékbevitelére. Legyen meg a napi szükséges mennyiség, ami nagyjából 15 kilogrammonként 1 liter. Ez csakis cukor és szénsavmentes folyadék lehet. A kóla, energiaital, szörp nem számít megfelelő folyadéknak.

A másik dolog pedig a vitamin bevitel. Amivel tisztában kell lennünk, hogy nem elég ha a gyerek naponta megeszik egy almát. Ha almával akarnánk fedezni a C-vitamin bevitelt akkor napi 20 kilogrammot kellene elfogyasztania!

755963_51346100

El kell fogadni, hogy valamilyen táplálékkiegészítőt kell szedni ahhoz, hogy a szervezetünk és immunrendszerünk megfelelően tudjon működni. Szerencsére temérdek vitaminkészítményből tudunk választani ezért nem lesz gond beszerezni ezeket. Megvehetjük akár patikában, akár drogériában.

Az anyukáknak és apukáknak pedig szívből ajánlom a gandoerma gombát, mely számos jótékony egészségügyi hatással rendelkezik:

Ganoderma – Pecsétviaszgomba

 

Vitaminban gazdag szép napot kívánok!

Üdv:

Dósa Nikoletta – Vitaminanyu

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>